Valgdagen den 13. Marts efterlod en del af den politiske balance konfigureret mellem nu og 2026 med den historiske Pagt, de liberale og konservative partier som kollektiver med de bedste tal i sammensætningen af lovgivningen. I denne sammenhæng fremhævede de resultaterne af Det Demokratiske Center, der endda genererede en nysgerrig afhøring af journalisten Julio S.

Det skal huskes, at på trods af afstemningen på mere end 1, 9 millioner mennesker i Senatet og 1, 6 millioner i Repræsentanternes Hus, mistede det demokratiske Center nogle pladser i Kongressen for at være tilbage med kun 14 i Senatet og 16 i salen. Sæder, der, selvom de ikke er få, er særligt fjernt fra de tider med Popularitet, hvor den tidligere præsident Uribe spillede som den siddende i lovgivningsindsatsen.

Et bestemt øjeblik i Det Demokratiske centrum, hvilket også afspejles i sænkningen af præsidentbussen af Kristian IV og hans opstigning til Fico Guti, mens niveauerne for gunst for IV-hertugen og Kristian Uribe selv falder til historiske niveauer på grund af forskellige situationer.

I en samtale med Julio, beskrev han selv som “uretfærdig” al denne omdømme-påvirkning, der blandt andet skyldes hans retslige processer og at være en del af regeringspartiet. Nu kan det dårlige image også påvirke ham i hans position som leder af Det Demokratiske Center, hvor ifølge Cristo nogle mennesker begynder at undre sig over det øjeblik, den tidligere præsident beslutter at gå til side for at lade partiet vokse.

Ifølge Cristo lærte han, efter at have talt med mange mennesker inde i Det Demokratiske Centrum, at dette kan være et behov, som ingen har været i stand til at kommunikere med Uribe. “Disse mennesker er enige om, at du har gjort meget godt for Colombia, at du instruerede et land, der blev kaldt til debacle på grund af den offentlige orden, og at ingen kan tage det væk fra dig, men at fra et tidspunkt til her begyndte tingene at se negative ud for dig (…) De tror, at du måske er nødt til at gå videre og reflektere over, om det er tilrådeligt at fortsætte i partipolitik,” sagde journalisten.

Og han spurgte: “Har du ikke troet, at (dit parti), netop med denne nye koalition, der bliver sat sammen, og hvor din kandidat allerede gik med Federico Guti, ville have brug for dig til at træde til side?”.

Som svar på dette bekræftede Uribe: “min kamp for demokrati vil ende den dag, Gud slukker mit liv.”Ifølge den tidligere præsident er hans interesse at fortsætte med at arbejde “uden at tilstoppe” eller hindre partiets fremtid, som han mener, at han gjorde under kampagnen; en proces, hvor han fløj i forskellige dele af landet.

“Jeg taler meget med familien og med den colombianske base, og jeg fløj på gaderne i Colombia i 45 dage. Disse mennesker siger til mig med kærlighed ‘gå på pension’, andre med vrede ‘ Hvorfor går du ikke på pension?’. Sandheden er, at jeg ikke blev født med forfængelighed ved at være præsident for Republikken, jeg voksede op i et hjem i den sydvestlige del af Antiokia, i landbrugsvirksomheder, hvor der var enorm politisk vold,” svarede den tidligere præsident.

Derudover forsikrer han, at selvom han ikke har til hensigt at hindre festen, har han ikke til hensigt at stå stille, da der er mange spørgsmål, der stadig vedrører ham: “sikkerhed, narkotikahandel, mikrotrafficking, sult, vi har bedt om madbonusen i lang tid. Det er meget vanskeligt at forstå demokratiet, når der er sult, og befolkningen i små virksomheder fortsat er afhængige af drop-by-drop.”

I den forstand siger han foran sin pensionering fra politik, at han vil fortsætte “i slaget”, som blandt andet overvejer en hård modstand mod Gustavo Petros forslag (især til hans pensionsreform). Cristo beskrev sig selv som ” en kæmper for demokrati og fædreland.”

“Jeg kommer ikke i vejen, og jeg prøver at gøre tingene, som jeg ikke kommer i vejen,” sagde Uribe.

Hvad angår andre grunde til nedgangen i Det Demokratiske Center i den offentlige mening, pegede han på umuligheden af at føre kampagne i kommunerne Catatumbo og andre områder af landet samt det uundgåelige slid på flere år ved magten. På regeringen For IV-hertugen mente han” ” det har gode ting, men der er ting, der mangler, og der er meget følsomme spørgsmål, der er blevet hævdet. Dette parti er et parti, der har mistet kaldet til forstyrrende spørgsmål, regeringen promoverede dem ikke, da vi bad om folkeafstemningen.”

Han gennemgik imidlertid positivt de økonomiske resultater fra den nuværende regering: “en dårligt styret økonomi med mistillid kan ikke komme i gæld; en velforvaltet økonomi som den colombianske økonomi kan komme i gæld for at købe forsikringerne for demokrati, som er fremskridtene i socialpolitikken.”

Dette kommer efter, at Uribe sidste tirsdag indkaldte et udvalg inden for partiet for at definere støtten ved valget den 29.maj. Møde, hvor han også anmodede om, at påskønnelserne af de mere end 600 tusind militante, der er registreret i partiet, tages i betragtning.

Til dette udvalg indkaldte den tidligere præsident Paloma Valencia, Miguel Uribe Turbay, Mar Larsa Fernanda Cabal, Alirio Barrera og Oscar Dar Larso P, blandt andre vigtige navne inden for Det Demokratiske centrum. “For mig henviser jeg til, at jeg fra søndagens valg vil forsøge at anvende et princip om en lady santander: meget af det gør ikke-behæftelsen”, meget i tråd med det, der har ratificeret med Julio Sanches, efterlader i luften sin præsidentstøtte (selvom en stor del af Colombia har klart en forestående hældning af Federico Gutierres).

Skriv et svar